Carrière ontwikkeling

Je hebt nu een baan. Waar kan je aan werken om je loopbaan goed te blijven ontwikkelen? Wat zijn slimme stappen voor een goede carrière? Hoe kan je zorgen dat je aantrekkelijk blijft op de arbeidsmarkt?

Blijf nadenken over je carrière

Veel mensen denken als ze eenmaal een baan hebben, niet meer zo nadrukkelijk na over hun volgende carrièrestap of of ze nog wel gewild zijn op de arbeidsmarkt. We kwamen de volgende blog tegen op internet met 6 stappen om een duurzame carrière te houden. Let op de volgende zaken. Ze klinken misschien voor de handliggend en simpel, maar het zijn uitstekende en voor iedereen belangrijke adviezen.

Tips carrière advies

  • Ook al heb je nu een prima baan en ben je tevreden, probeer af en toe na te denken over welke baan je hierna zou willen of kunnen. Hoe zeker je ook denkt dat je huidige situatie is; niets is zeker.
  • Weet wie je bent en waar je energie van krijgt. Inzicht in je kennis en kunde en talenten is bepalend voor hoe succesvol en gelukkig je kan zijn in de stappen die je gezet hebt en nog zal gaan zetten.
  • Probeer daarnaast flexibel en nieuwsgierig te zijn. De arbeidsmarkt blijft veranderen en het is belangrijk om open te staan voor kanssen.
  • Blijf nadenken waar jij nou precies anders in bent dan anderen, en wat de toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen hiervan kan zijn, zowel binnen je huidige werksfeer als dat je opnieuw zou moeten solliciteren.
  • Mag je een keer een opleiding volgen? Werk dan aan datgene dat jouw toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen beter maakt, en versterk dit verder.
  • Netwerken… blijft onvermijdelijk; als je een stap verder wilt zetten of noodgedwongen een stap moet zetten, dan is alle hulp welkom en die ga je alleen krijgen van mensen die jou kennen.
Exit mobile version