Loopbaanbegeleiding

Uitzendbureaus draaien overuren en mensen die werkeloos thuis zitten en op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen solliciteren zich een slag in de rondte. Dit staat in schril contrast met het verleden, waar je direct nadat je afstudeerde een baan had, niet gedwongen werd via een uitzendbureau te werken en bovendien, als je wilde, altijd ander werk kon vinden. De tijden zijn verandert. Dit komt voornamelijk door de shift die we meemaken na de crisis en de opkomst van de vierentwintig uurseconomie. Maar hoe moet je hier op inspelen als werkzoekende?

Als je ander werk zoekt of thuis zit en aan de slag wil is het goed om te weten hoe de huidige arbeidsmarkt er uit ziet in vergelijking met vroeger. Zo hebben werkgevers momenteel de macht omdat ze keuze genoeg hebben, terwijl dit vroeger precies andersom was. Vroeger kreeg je zodra je je diploma uitreiking verliet al een baan aangeboden en hoefde je zelf niets te doen, terwijl er tegenwoordig veel actie bij komt kijken: je moet actief op zoek en zelf de baan binnenhalen. Tot slot is ook de concurrentie moordend geworden. Hoe kan je hier het beste op inspringen?

Als het kan doe je er goed aan loopbaanbegeleiding te omarmen zodat je samen met een professionele coach zoals die van Carrièrepoort kunt kijken naar je sterke punten en die punten die je graag zou verbeteren. Zo loop je een stap voor op negenennegentig procent van de concurrentie die niet samenwerkt met een coach. Ook is het belangrijk om actief op zoek te gaan en bijvoorbeeld familie en vrienden te benaderen, want zonder zelf actie te ondernemen kom je nergens, zelfs niet via een uitzendbureau waar je tot voor kort zelf weinig actie hoefde te ondernemen. Zorg dus dat je je ideale werkgever persoonlijk benadert indien hier een mogelijkheid toe is, want dan loop je al een stap voor op de rest!

Scroll to Top