Mbo opleiding als thuisstudie

Vind je je werk niet meer zo leuk als voorheen en je droomt ervan om iets heel anders te gaan doen, dan is wellicht de tijd aangebroken om je ergens anders in te gaan specialiseren. Vaak willen mensen zich heel graag in iets anders specialiseren, maar houdt het financiële plaatje hen tegen. Een ideale oplossing zou in dat geval een officieel erkende middelbaar beroepsonderwijs opleiding (Mbo opleiding) via thuisstudie kunnen zijn. Het is namelijk de ideale manier om werk en studie te combineren. 30% van de mbo leerlingen combineert leren met werken.

MBO vier niveaus

Mbo heeft opleidingen op 4 verschillende niveaus. Ieder opleiding varieert tussen de een en vier jaar.
Met een afgeronde mbo-opleiding zijn er volop kansen op de arbeidsmarkt. In veel sectoren, zeker in de bouw, is een grote vraag naar goede vakmensen. Op dit moment hebben de technische en administratieve mbo opleidingen de beste arbeidsmarktkansen.

MBO opleidingen vergelijken

Op het internet zijn er heel veel aanbieders van mbo-opleidingen via thuisstudie te vinden. Het is daarom heel belangrijk om na te gaan of de mbo opleiding die wordt aangeboden ook een officieel erkende mbo opleiding is. Ook de toelatingsvoorwaarden en de kosten kunnen per aanbieder verschillend zijn. Het is daarom raadzaam om de verschillende mbo opleidingen goed te bekijken en te vergelijken.

Dit zijn aanbieders van thuisstudies op MBO niveau;

Scroll to Top