Opleiding met hoogste kans op baan

Welke opleiding moet je kiezen om de hoogste kans te hebben op werk? Dat is niet eenvoudig te beantwoorden. De omstandigheden zoals economie en arbeidsmarkt zijn ten tijde van de studiekeuze anders dan wanneer je afstudeert. Zo was er begin jaren ’90 van de vorige eeuw enorme werkeloosheid in de ICT-sector, terwijl 5 jaar erna er een enorm tekort was aan ICT-ers.

Jongerenvakbond CNV Jongeren heeft nu een website opgericht waarmee studiezoekers kunnen zien welke studies een baan opleveren. Per studie wordt aangegeven wat de kans is op het krijgen van werk. Met name medische- en zorgopleidingen scoren goed als het gaat om werkgelegenheid. Ook de technologische agrarische sector heeft uitstekende perspectieven. Overigens verschillen de verwachtingen per regio.

Op MBO-niveau bieden de volgende opleidingen de meeste kans op werk:
1. Medewerker glaszetten (Gezel glaszetter)
2. Landbouwtechniek
3. Eerste Monteur Landbouwmechanisatietechniek
4. Monteur Landbouwmechanisatietechniek
5. Voeger / gevelbehandelaar (Voeger)

Op HBO-niveau worden de kansen op werk vooralsnog laag ingeschat. Dit kunnen wij niet zo goed plaatsen. Een opleiding als HBO MER lijkt een prima basis om werk te vinden. De top 5 van HBO opleidingen is;
1. Opleiding Vertaler Frans
2. Opleiding Vertaler Engels
3. Opleiding tot verpleegkundige
4. Opleiding van Kader in de Gezondheidszorg
5. Opleiding tot leraar basisonderwijs

Vul je eigen profiel in en kijk hoe jouw kansen liggen op Studieperspectief.

Gevonden op: hbo opleidingen met meeste kans op werk, met welke opleiding meeste kans op een baan, welke hbo opleiding geeft meeste kans op werk, welke mbo opleiding meeste kans op baan, in welke provincie is kans op een kapper baan groootst.

Scroll to Top